5 handige tips voor WordPress websites

Wordpress webdesign

WordPress is het bekendste en populairste CMS (Content Management Systeem) van de wereld. Wil jij ook een WordPress website (laten) bouwen? Dan geven wij je graag enkele tips om de vele plugins en functionaliteiten van dit populaire CMS zo goed mogelijk te benutten.

Tip 1: gebruik alleen goede plugins

Er zijn duizenden WordPress plugins ontwikkeld door de jaren heen. De meeste plugins zijn goed en betrouwbaar, maar dit is zeker niet altijd het geval. Wil je voorkomen dat jouw website gehackt wordt? Gebruik dan alleen goede plugins, ofwel plugins met goede beoordelingen van andere WordPress gebruikers.

Tip 2: verander je gebruikersnaam

De meeste mensen met een WordPress website gebruiken de standaard gebruikersnaam ‘admin’ om in te loggen. Deze gebruikersnaam is misschien gemakkelijk om te onthouden, maar niet bepaald veilig. Om je website te beschermen tegen hackers, kun je beter een andere gebruikersnaam kiezen.

Tip 3: gebruik niet te veel plugins

Er zijn vele geweldige plugins voor WordPress ontwikkeld. Omdat er zo veel goede en mooie plugins zijn, komen veel mensen in de verleiding meerdere plugins te downloaden voor hun website. Je kunt best meerdere plugins gebruiken, maar ga hier niet te ver in. Gebruik je veel plugins, dan wordt jouw website namelijk beduidend langzamer. En dit is zonde, want websites met een lange laadtijd worden vaker weg geklikt.

Tip 4: wees transparant

Het is erg belangrijk om de bezoekers van jouw website duidelijk te laten zien wie er achter je site zit. Wees transparant door al je contactgegevens netjes te delen. Denk hierbij aan je adres, maar ook aan je telefoonnummer, je e-mailadres en eventueel je KvK-nummer. Ben je transparant, dan kom je betrouwbaar over. En dit heeft vele voordelen, want consumenten gaan het liefst met een betrouwbare partij in zee.

Tip 5: optimaliseer je website

Heb je een mooie WordPress website laten bouwen? Dan wil je natuurlijk wel dat jouw site goed bezocht wordt. Om de bezoekersaantallen van je site te laten stijgen, zorg je ervoor dat jouw website hoog in de zoekresultaten van Google komt. Dit doe je door jouw website te optimaliseren. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook een SEO expert inhuren om jouw website te optimaliseren voor Google en andere populaire zoekmachines.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 PixelRepublik | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress