Hoe te beginnen met website designen?

Je droomt er al jaren van om je eigen bedrijf te starten. Onlangs heb je een ondernemingsplan geschreven en met dit plan ben je naar de Kamer van Koophandel gestapt. Eindelijk is het zo ver: je hebt je officieel ingeschreven als ondernemer. De volgende stap? Een mooie website (laten) bouwen, zodat je jouw kersverse bedrijf online op de kaart kunt zetten.

De eerste stap: een webdesign

De bouw van een website start altijd met het ontwikkelen van een webdesign. In het design neem je niet alleen de indeling van jouw website mee, maar ook de kleuren, het lettertype, de afbeeldingen, de video’s en ga zo maar door. Is het design helemaal af? Dan hoef je dit ontwerp alleen nog uit te werken. Voor je het weet, staat jouw website online.

Een schets maken van jouw website

Het maken van een webdesign lijkt misschien gemakkelijk, maar dit is toch moeilijker dan je denkt. Er zijn namelijk veel dingen waar je aan moet denken bij het uittekenen van een goed webdesign.

Een fout die veel mensen maken bij het designen van hun website, is dat zij direct met programma’s als Photoshop aan de slag gaan. Wat je beter kunt doen, is eerst een schets maken van je website. In de schets laat je duidelijk zien welke onderdelen het menu van je site moeten krijgen, maar ook hoe de pagina’s van je website ingedeeld moeten worden. Als je een schets hebt gemaakt, heb je alle handvatten om uiteindelijk het design van je website te maken.

Jouw schetsen uitwerken

Heb je schetsen gemaakt van alle pagina’s van je website, dan ga je naar de volgende stap. Nu ga je jouw schetsen uitwerken. Bij het uitwerken van de schetsen, kijk je meer naar de details van jouw webdesign. Het duurt even om je schetsen uit te werken, maar hierna heb je wel een compleet en duidelijk webdesign. Met dit design ga je vervolgens naar de volgende stap, namelijk het daadwerkelijk ontwikkelen van jouw website. Succes!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 PixelRepublik | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress