4 gratis platformen voor het maken van een website

Contact

Er zijn diverse gratis platformen die je kunt gebruiken om een website te bouwen. WordPress is veruit het bekendste platform voor de ontwikkeling van websites, webwinkels en blogs, maar naast dit platform zijn er diverse andere systemen die je kunt gebruiken om je eigen website te bouwen. In dit artikel beschrijven we de vier beste platformen die je geheel gratis kunt gebruiken om een site te ontwikkelen.

WordPress

WordPress begon als CMS (Content Management Systeem) voor blogs, maar tegenwoordig kun je er ook complete websites mee bouwen. En gebruik je de plugin WooCommerce, dan kun je WordPress gebruiken om een webwinkel te bouwen. WordPress is betrouwbaar, heeft vele plugins, themes en functies en is bovendien helemaal gratis te gebruiken.

Je kunt WordPress zelf gebruiken om een website te bouwen, maar je kunt ook een expert inhuren om een WordPress website voor je samen te stellen. Een WordPress expert weet precies welke plugins, themes en functies hij of zij met elkaar moet combineren, om jouw perfecte website te maken.

Drupal

Drupal is een vrij standaard CMS, dat je uit kunt breiden met diverse modules. Door gebruik te maken van de juiste Drupal modules, kun je een website op maat maken. En omdat veel modules gratis zijn, hoef je hier niet eens geld voor te betalen.

Joomla

Joomla is wat ingewikkelder dan WordPress, maar ook met dit gratis platform kun je vele verschillende websites ontwikkelen. En net zoals bij WordPress het geval is, is ook dit platform helemaal gratis te gebruiken.

CMS Made Simple

CMS Made Simple is beduidend minder bekend en populair dan WordPress, Drupal en Joomla. Toch is ook dit gratis CMS erg goed en betrouwbaar. CMS Made Simple richt zich voornamelijk op gebruiksgemak. Met dit CMS kun je, ook als leek, een complete website bouwen die er erg goed uit ziet. Omdat het CMS wat minder functionaliteiten heeft, heb je het sneller onder de knie dan bijvoorbeeld bij Joomla het geval is.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 PixelRepublik | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress