Ultimaker 3D printers: gemakkelijk te bedienen

Wanneer gekeken wordt naar waar Ultimaker als fabrikant voor staat, dan is het wel simpelheid in gebruik. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk voor de fabrikant dat eenieder met de printers die worden gemaakt kunnen worden bediend. De manier waarop ze zijn ontwikkeld zorgt ervoor dat het gemakkelijk te begrijpen is. Juist de simpelheid in deze zaken maken de printers ook zeer gewild onder allerlei gebruikers. Dit geldt niet alleen voor de bediening, maar vooral ook van de installatie van de modellen. Zo kan elke print die gewenst is worden gemaakt. Het is belangrijk om naar een aantal voordelen hiervan te kijken.

Printen zonder aansluitingen
Misschien wel het meest aansprekende voorbeeld van de manier waarop met de printers gewerkt kan worden is wel de wijze waarop aansluitingen overbodig zijn gemaakt. Dit wordt ook wel standalone printen genoemd. Dat betekent dat de printers al voldoende hebben aan een USB-stick met daarop het ontwerp dat moet worden uitgewerkt. Er is geen nood meer aan het aansluiten van een computer op de printer om de ontwerpen door te zenden. Dit maakt het gemakkelijk om de printers altijd en overal door iedereen te laten gebruiken. Op het moment dat dit nodig is kan direct gewerkt worden.

Geen draad meer nodig
Ultimaker printers zijn ook nog eens zelf voorzien van allerlei mogelijkheden tot draadloze verbindingen. Mocht het ontwerp dus niet van een USB-stick afkomen maar wel op een computer staan, dan is meer dan een wifi-verbinding niet nodig. Op die manier kan gecommuniceerd worden en is het ontwerp direct door de printer uit te werken wanneer dit nodig is. Dat maakt de printer gebruiken voor zakelijke toepassingen ook zo aantrekkelijk. Snel en scherp werken is gegarandeerd wanneer de modellen van deze fabrikant worden gebruikt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van veel concurrerende modellen te noemen.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 PixelRepublik | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress