4 gratis platformen voor het maken van een website

Contact

Er zijn diverse gratis platformen die je kunt gebruiken om een website te bouwen. WordPress is veruit het bekendste platform voor de ontwikkeling van websites, webwinkels en blogs, maar naast dit platform zijn er diverse andere systemen die je kunt gebruiken om je eigen website te bouwen. In dit artikel beschrijven we de vier beste platformen die je geheel gratis kunt gebruiken om een site te ontwikkelen.

WordPress

WordPress begon als CMS (Content Management Systeem) voor blogs, maar tegenwoordig kun je er ook complete websites mee bouwen. En gebruik je de plugin WooCommerce, dan kun je WordPress gebruiken om een webwinkel te bouwen. WordPress is betrouwbaar, heeft vele plugins, themes en functies en is bovendien helemaal gratis te gebruiken.

Je kunt WordPress zelf gebruiken om een website te bouwen, maar je kunt ook een expert inhuren om een WordPress website voor je samen te stellen. Een WordPress expert weet precies welke plugins, themes en functies hij of zij met elkaar moet combineren, om jouw perfecte website te maken.

Drupal

Drupal is een vrij standaard CMS, dat je uit kunt breiden met diverse modules. Door gebruik te maken van de juiste Drupal modules, kun je een website op maat maken. En omdat veel modules gratis zijn, hoef je hier niet eens geld voor te betalen.

Joomla

Joomla is wat ingewikkelder dan WordPress, maar ook met dit gratis platform kun je vele verschillende websites ontwikkelen. En net zoals bij WordPress het geval is, is ook dit platform helemaal gratis te gebruiken.

CMS Made Simple

CMS Made Simple is beduidend minder bekend en populair dan WordPress, Drupal en Joomla. Toch is ook dit gratis CMS erg goed en betrouwbaar. CMS Made Simple richt zich voornamelijk op gebruiksgemak. Met dit CMS kun je, ook als leek, een complete website bouwen die er erg goed uit ziet. Omdat het CMS wat minder functionaliteiten heeft, heb je het sneller onder de knie dan bijvoorbeeld bij Joomla het geval is.


Hoe te beginnen met website designen?

Je droomt er al jaren van om je eigen bedrijf te starten. Onlangs heb je een ondernemingsplan geschreven en met dit plan ben je naar de Kamer van Koophandel gestapt. Eindelijk is het zo ver: je hebt je officieel ingeschreven als ondernemer. De volgende stap? Een mooie website (laten) bouwen, zodat je jouw kersverse bedrijf online op de kaart kunt zetten.

De eerste stap: een webdesign

De bouw van een website start altijd met het ontwikkelen van een webdesign. In het design neem je niet alleen de indeling van jouw website mee, maar ook de kleuren, het lettertype, de afbeeldingen, de video’s en ga zo maar door. Is het design helemaal af? Dan hoef je dit ontwerp alleen nog uit te werken. Voor je het weet, staat jouw website online.

Een schets maken van jouw website

Het maken van een webdesign lijkt misschien gemakkelijk, maar dit is toch moeilijker dan je denkt. Er zijn namelijk veel dingen waar je aan moet denken bij het uittekenen van een goed webdesign.

Een fout die veel mensen maken bij het designen van hun website, is dat zij direct met programma’s als Photoshop aan de slag gaan. Wat je beter kunt doen, is eerst een schets maken van je website. In de schets laat je duidelijk zien welke onderdelen het menu van je site moeten krijgen, maar ook hoe de pagina’s van je website ingedeeld moeten worden. Als je een schets hebt gemaakt, heb je alle handvatten om uiteindelijk het design van je website te maken.

Jouw schetsen uitwerken

Heb je schetsen gemaakt van alle pagina’s van je website, dan ga je naar de volgende stap. Nu ga je jouw schetsen uitwerken. Bij het uitwerken van de schetsen, kijk je meer naar de details van jouw webdesign. Het duurt even om je schetsen uit te werken, maar hierna heb je wel een compleet en duidelijk webdesign. Met dit design ga je vervolgens naar de volgende stap, namelijk het daadwerkelijk ontwikkelen van jouw website. Succes!


5 handige tips voor WordPress websites

Wordpress webdesign

WordPress is het bekendste en populairste CMS (Content Management Systeem) van de wereld. Wil jij ook een WordPress website (laten) bouwen? Dan geven wij je graag enkele tips om de vele plugins en functionaliteiten van dit populaire CMS zo goed mogelijk te benutten.

Tip 1: gebruik alleen goede plugins

Er zijn duizenden WordPress plugins ontwikkeld door de jaren heen. De meeste plugins zijn goed en betrouwbaar, maar dit is zeker niet altijd het geval. Wil je voorkomen dat jouw website gehackt wordt? Gebruik dan alleen goede plugins, ofwel plugins met goede beoordelingen van andere WordPress gebruikers.

Tip 2: verander je gebruikersnaam

De meeste mensen met een WordPress website gebruiken de standaard gebruikersnaam ‘admin’ om in te loggen. Deze gebruikersnaam is misschien gemakkelijk om te onthouden, maar niet bepaald veilig. Om je website te beschermen tegen hackers, kun je beter een andere gebruikersnaam kiezen.

Tip 3: gebruik niet te veel plugins

Er zijn vele geweldige plugins voor WordPress ontwikkeld. Omdat er zo veel goede en mooie plugins zijn, komen veel mensen in de verleiding meerdere plugins te downloaden voor hun website. Je kunt best meerdere plugins gebruiken, maar ga hier niet te ver in. Gebruik je veel plugins, dan wordt jouw website namelijk beduidend langzamer. En dit is zonde, want websites met een lange laadtijd worden vaker weg geklikt.

Tip 4: wees transparant

Het is erg belangrijk om de bezoekers van jouw website duidelijk te laten zien wie er achter je site zit. Wees transparant door al je contactgegevens netjes te delen. Denk hierbij aan je adres, maar ook aan je telefoonnummer, je e-mailadres en eventueel je KvK-nummer. Ben je transparant, dan kom je betrouwbaar over. En dit heeft vele voordelen, want consumenten gaan het liefst met een betrouwbare partij in zee.

Tip 5: optimaliseer je website

Heb je een mooie WordPress website laten bouwen? Dan wil je natuurlijk wel dat jouw site goed bezocht wordt. Om de bezoekersaantallen van je site te laten stijgen, zorg je ervoor dat jouw website hoog in de zoekresultaten van Google komt. Dit doe je door jouw website te optimaliseren. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook een SEO expert inhuren om jouw website te optimaliseren voor Google en andere populaire zoekmachines.


© 2018 PixelRepublik | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress