Kies een Google Ads biedstategie die bij je past

Google Ads training

Google Ads kent vandaag de dag uiteenlopende biedstrategieën. De beschikbare biedstrategieën zijn geheel afgestemd op jouw doelstellingen als adverteerder. Zo kent Google Ads de biedstrategie conversies maximaliseren, waarbij Google Ads zoveel mogelijk conversies probeert te genereren binnen het beschikbare campagnebudget.

Performance based biedstrategieën

Ook zijn er biedstrategieën die nog een stapje verder gaan, zoals doel-CPA en doel-ROAS. Met behulp van deze biedstrategieën kun je Google Ads naar een specifiek doel laten sturen. Ben je als webshop adverteerder bijvoorbeeld op zoek naar een specifieke omzet/kosten verhouding? Dan kun je Google Ads de instructie geven om op een dergelijke verhouding te sturen. Voor leadgeneratoren is het over het algemeen wenselijk om op een doel-CPA te sturen. Immers, een lead mag over het algemeen een bepaald bedrag kosten. Je kunt Google Ads de instructie geven om concreet op dit bedrag te sturen. Zo betaal je als adverteerder nooit te veel en draaien je campagnes in veel gevallen op target.

Google Ads conversiemetingen zijn een must

Om gebruik te maken van bovengenoemde performance gestuurde biedstrategieën is het een must dat je de conversiemetingen van jouw website of webshop voor elkaar hebt. Input is namelijk output. Het configureren van conversiemetingen en het kiezen van de juiste Google Ads biedstrategie wordt uitvoerig behandeld in onze Google Ads training.

Bereken jouw Google Ads doelstellingen

Voordat je aan de slag gaat met het implementeren van een slimme biedstrategie is het belangrijk dat je jouw doelstellingen helder hebt. Hoeveel mag een lead kosten? En wat levert je een lead over het algemeen op in termen van winst? Ben je een webshop, wat moet een order dan minimaal opleveren in termen van omzet wil je break-even draaien? Ga hier goed voor zitten, zodat je de slimme biedstrategieën de juiste targets mee kunt geven. Wil je meer weten over het bepalen van jouw doelstellingen? Bekijk dan eens de module doelstellingen bepalen van onze Google Ads cursus.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 PixelRepublik | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress