Waarom WordPress hosting zo belangrijk is

Webdesign

WordPress is een veel gebruikt CMS. Maar liefst 60% van de website online en met een CMS zijn WordPress. Dit is ook de reden waarom steeds meer hosting providers zich zijn gaan richten op speciale WordPress hosting. Wat WordPress hosting precies is en waarom het belangrijk is dan leggen we zo kort en bondig mogelijk uit.

Wat maakt WordPress hosting anders?

Dit is een veel gesteld vraag en in veel gevallen is het antwoord, “Het is niet anders”. Anders dan wat vraag je jezelf dan misschien af. WordPress hosting is in veel gevallen gewoon een standaard Shared Hosting pakket waar je gemakkelijk WordPress op kunt installeren of waar het al voor je klaarstaat.

Hoe herken je dan “echte” WordPress hosting en onderscheid je deze van de normale hosting? Eigenlijk heel simpel, de prijs. Bedrijven die echt gespecialiseerd zijn in WordPress hosting hebben hier tijd en moeite in gestoken. Daarnaast zijn de servers op een andere manier beveiligd en is de hosting “Managed”. Managed houdt in dat zij de plug-ins en WordPress voor je bijwerken, zorgen dat de server extra beveiligd is en voorzien is van mallware scans. Zo zijn er nog veel meer extra werkzaamheden die ze doen en daarom ligt de prijs vaak ook hoger dan de “normale” WordPress hosting aanbieder.

Moet ik dan wel WordPress hosting nemen?

Echte WordPress hosting kan redelijk duur zijn en dan kun je jezelf de vraag stellen, heb ik dit nodig? Dat hangt af van de website of webshop die je hebt ontwikkeld. Hoe belangrijk is het voor je dat je website kosten wat het kost online is, nooit gehackt mag worden, altijd snel moet zijn, up-to-date en dat je nooit sales mis mag lopen. Is dit belangrijk? Dan is WordPress hosting waarschijnlijk geen investering waar je op moet bezuinigen.

Helemaal wanneer je een eigen webshop wil beginnen of al hebt dan is het belangrijk dat alles veilig is, altijd online en vooral super snel.

WordPress kan van origine nogal traag worden als de website groter wordt. Dan speciale WordPress hosting geen overbodige luxe.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 PixelRepublik | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress