Zijn er meer cryptovaluta? Lees meer over Ripple en Ethereum!

Cryptovaluta

Ja, naast de Bitcoin zijn er nóg meer gekke cryptovaluta’s waarvan je wellicht het bestaan nog niet af weet. De munten verschillen niet alleen in naam, maar hebben ook allen hun eigen spécialité welke groot publiek moet trekken. Kijkend naar de Ethereum koers en die van de Ripple, zien we dat zij het goed doen op de markt. In deze blog gaan we dan ook wat dieper in op deze varianten.  

Wat is Ripple precies?

Als we technischer naar dit onderwerp gaan kijken, moet je weten dat Ripple eigenlijk niet een digitale munt is. Dit is een slechts een netwerk genaamd blockchain technologie, waarop met de XRP transacties verricht kunnen worden. De XRP kan je dus beter de digitale munt noemen. Kenmerkend voor Ripple is haar transactiesnelheid. Zo kan XRP supersnel overgeboekt worden, wat erg handig is met internationale overboekingen. 

Wat is Ethereum precies?

Ethereum is weer een andere variant van de digitale munt, met zo ook haar eigen blockchain technologie. Zo is Ethereum een nieuw soort internet welke een basis vormt voor ‘decentralised applications’ (DAPP’s) en smart contracts. Een DAPP is dus een gedecentraliseerde app op de blockchain. En een smart contract is een in codetaal geschreven overeenkomst die van kracht gaat als aan bepaalde omstandigheden wordt voldaan. 

En wat is precies het verschil tussen deze twee munten? 

Voor sommige zijn alle digitale munten een pot nat. Zo staat Ethereum bekent om haar flexibiliteit, maar ook om de mogelijkheid zelf apps de kunnen bouwen op de blockchaintechnologie. De Ripple daarintegen is geen decentraal netwerk, maar wordt gerund door één partij. Dit betaalsysteem staat bekend om haar internationele overboekingen, maar ook door haar samenwerkingen met grote partijen zoals Americian Express en Santander. Dit heeft de waarde van de munt flink doen stijgen. Ben je benieuwd naar de actuele waarde van deze munt (en de anderen)? Dan kan je hier de Ripple koers bekijken. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023 PixelRepublik | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress